Första inlägget

Detta blir mitt första inlägg i denna bloggen som kommer att handla om min träning och framförallt vägen till mitt första Marathon.

Jag började springa mest för att röra på mig och hade inga mål alls fram till att jag anmälde mig till Göteborgs Varvet 2016. Efter att ha slarvat med min träning inför loppet tog jag mig runt på 2.16h och var mest nöjd med att ha tagit mig runt.

Efter varvet 16 blev det inte så mycket löpning alls utan mest sporadiskt. Sen skaffade jag mig en MTB som fick det att bli roligt med konditionsträning igen och offseason blev det en del löpning för att hålla igång.

Sen kom Corona och vi var ett kompisgäng som började springa tillsammans på fredagar vilket jag utökade till ett par ggr i veckan. Jag anmälde mig till sylvesterloppet i Göteborg och ökade träningen med lite mer långpass. Sen kom frågan från en vän, nu när du springer såpass långt ska du inte springa varvet?

Tog inte lång tid innan jag anmält mig till varvet 2022 och började strukturera upp mina långpass lite mer. Målet var klart, under 2h skulle jag klara av var tanken.

Så kom dagen och jag åkte in till Göteborg och laddade upp så gott jag kunde, startgrupp 23 så långt bak i fältet men vad ska man göra?

I mål på 1.58.24 och allt kändes toppen!

Jag anmälde mig direkt till varvet 2023 för att se om en bättre startgrupp kanske skulle kunna göra det ännu roligare. Sen satt jag och slösurfade när jag hittade Göteborgsvarvet Marathon som går av stapeln i september 2023. Funderade en kort stund och anmälde mig sedan till det också. Det är med viss skräck jag ger mig in i detta, 4.2 mil skojar man inte bort.

Så nu är det dags att ta tag i träningen och försöka öka långpassen långsamt tills det är dags!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...